Una cosa que potser no sabies: Tremp és el municipi més gran de Catalunya. Potser per això té tants equipaments especialitzats en història per visitar, des de jaciments de l’època dels dinosaures fins a l’observació de galàxies llunyanes a l’Observatori Astronòmic, passant per la vida medieval dins els castells de frontera o les botigues de mitjans del segle XX.

I per si això no fos un reclam prou atractiu, recentment la UNESCO ha declarat com a Geoparc la zona on reposa Tremp, per la riquesa geològica de l’indret.

  • Què pots fer i què pots visitar?

A Tremp mateix hi ha moltes coses per visitar, i encara més al seu entorn. Es fa impossible enumerar aquí totes les possibilitats que ofereix la zona, però te’n farem un resum.

Si estàs interessat en museus i altres equipaments, no et pots perdre el Museu de Gerri de la Sal, el conjunt modernista "Molí de l'Oli i Casa Mauri" a La Pobla de Segur, el Castell de Mur, el Centre d’Observació de l’Univers d’Àger o el Casal Manyanet.

En funció de l’època de l’any que vinguis, et trobaràs diferents fires i festes, com la calderada que fem per Carnestoltes, la Fira de Primavera a principis de maig o la Fira del Vi al juny.

I, com et dèiem, el espais naturals de l’entorn de Tremp són incomptables: des del Congost de Mont-rebei, a la Vall Fosca, els Estanys de Basturs, la Terreta, el Congost de Terradets-Montsec o el de Collegats.

Retorn als orígens

Una cosa que potser no sabies: Tremp és el municipi més gran de Catalunya. Potser per això té tants equipaments especialitzats en història per visitar, des de jaciments de l’època dels dinosaures fins a l’observació de galàxies llunyanes a l’Observatori Astronòmic, passant per la vida medieval dins els castells de frontera o les botigues de mitjans del segle XX.

I per si això no fos un reclam prou atractiu, recentment la UNESCO ha declarat com a Geoparc la zona on reposa Tremp, per la riquesa geològica de l’indret.