Gastronomia

Cada any passen pels albergs de la Xanascat més de 150.000 usuaris; per això, la nostra xarxa d’albergs és una bona plataforma per apropar-te els actius gastronòmics de casa nostra i per divulgar la cuina catalana des d’una vessant social i cultural.

El ressò actual de la cuina catalana, famosa a tot el món, ens ha empès a dur a terme un seguit d’actuacions a les nostres instal·lacions, amb l’objectiu d’actuar com a altaveu d’aquesta part tant important de la nostra cultura. Per això, als nostres menús sempre hi trobaràs ingredients locals i de proximitat i receptes de temporada i, també per aquest motiu, hi hem incorporat mecanismes de gestió eficient per tal de reduir el malbaratament alimentari. Igualment, hi practiquem la venda directa de vins, caves, olis, galetes, embotits i tot allò que ens ofereix l’entorn immediat de cada alberg.

Menús adaptats per temporada

La nostra cuina ha seguit tradicionalment uns calendaris i temporades vinculats als productes i les festivitats locals i nacionals. Per això, als albergs de la Xanascat incorporem receptes del “corpus de la cuina catalana” com a eix vertebrador dels nostres menús familiars i casolans.

Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

L’increment dels casos d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries que hem viscut en els darrers anys ha portat a l’aparició de noves normatives i legislacions, que tenen com a finalitat la protecció de la salut de les persones que necessiten controlar el consum de certs aliments.

En aquest sentit, a la Xanascat hem desenvolupat i implementat un protocol que permet, d’una banda, establir les mesures preventives i de seguretat bàsiques per reduir al màxim el risc de contacte amb els al·lèrgens personals de cadascú durant els àpats i, de l’altra, oferir suport dietètic i nutricional sobre la base de necessitats alimentàries especials.

Proximitat

Els albergs de la Xanascat ens integrem en els pobles i ciutats catalanes on som. Per això, i per poder oferir-te experiències 100 % locals, als nostres menús sempre hi trobaràs productes de proximitat.

A més, com que Catalunya és una terra amb una àmplia cultura gastronòmica, els nostres albergs són un recurs còmode, confortable i de qualitat per accedir al gran ventall d’activitats i cites gastronòmiques que tenen lloc durant tot l’any de punta a punta del territori.

Malbaratament alimentari

La idea del consum saludable i responsable dels aliments s’ha introduït amb força en el nostre imaginari gastronòmic de la mà de la dieta mediterrània. Menjar bé, sa i amb compromís ha passat a formar part de la nostra identitat. Per això, a la Xanascat hem incorporat tècniques, eines i mecanismes de gestió interns que no només ens permeten oferir-te menús equilibrats i saludables, sinó que també estan pensats per optimitzar el cicle dels aliments, gestionar correctament els seus excedents, garantir un ús responsable i eficient de la gestió de les nostres cuines i, en última instància, evitar el malbaratament de menjar.