És un allotjament pensat perquè les persones individuals, les famílies i els grups hi facin estades. Els albergs de la xarxa de la Xanascat pertanyen a la Federació Internacional d'Albergs (IYHF), una associació amb més de 50 anys d'història i que proporciona una manera de viatjar diferent arreu del món. La Federació i tots els albergs que hi formen part compleixen amb alts estàndards de qualitat, on es tenen en compte valors com ara la convivència, la tolerància i el respecte pel medi ambient. També disposa d'un conjunt de programes i activitats per fomentar el coneixement de l'entorn paisatgístic, històric i cultural de Catalunya, entre molts d'altres. 

No. El carnet d'alberguista és el document que ens acredita com a membres de la Federació Internacional d'Albergs (IYHF), amb més de 4.000 instal·lacions arreu del món. És un document “necessari” per allotjar-se als albergs. Però tot i així, des de la Xanascat donem la possibilitat d'utilitzar els albergs als no-socis si aboneu un suplement de 2,05 euros per nit. 

El cost és de 6,00 euros per als joves (de 14 a 29 anys) i de 13,00 euros per als adults (a partir de 30 anys). 

Consulta l'apartat "On fer-se'l" de la secció “Qui som” o clica aquí.

 • Per Internet: fent clic aquí.
 • Trucant al telèfon de la Central de Reserves de la Xanascat: 93 483 83 63. 
 • Enviant un correu electrònic a l’adreça: reserves.xanascat@gencat.cat.
 • Internet: el pagament d'una part del total es fa al moment a través de la targeta de crèdit. La resta s’abona a l'alberg. 
 • Telèfon: quan es formalitza una reserva, es rep una documentació on s'especifiquen les formes i els terminis de pagament de la reserva. 

Sí, els gossos i les gosses són benvingudes als albergs Xanascat gestionats per l'Agència Catalana de Joventut, excepte l'alberg de Girona i Lleida.

Cada alberg té uns horaris propis. En general, l'entrada sempre és després de dinar, un cop s’han netejat les habitacions. Tanmateix, si arribes o arribeu abans, tots els albergs tenen espais específics on pots/podeu deixar-hi els equipatges.

No, la normativa no ho permet. 

A la majoria d’albergs de la Xanascat es poden reservar les habitacions amb antelació. Si voleu una habitació privada, és recomanable que consulteu les condicions a la pròpia instal·lació en el moment de fer la reserva.

Qualsevol usuari té dret d'anul·lar una reserva i que se li retornin els diners pagats com a bestreta, descomptant-ne les despeses de cancel·lació que s'especifiquen en les condicions generals de reserva  (aquestes es reben amb cada reserva i es poden consultar i/o descarregar en aquest web). 

No, els pot utilitzar qualsevol persona de qualsevol condició, sexe, edat i nacionalitat, sempre que respecti la normativa interna dels albergs i els valors de tolerància i respecte. Però tot i així, sí que cal tenir en compte que la major part dels programes dels albergs s’adrecen als joves. 

La majoria d'albergs de la Xanascat disposen de servei de cuina i menjador. També hi ha servei de pícnic. En general els alberguistes no disposeu de cuina, encara que si ho consulteu abans, hi ha la possibilitat que pugueu utilitzar el menjador per consumir els vostres propis aliments i escalfar-los al microones. Per motius d'higiene i seguretat no es pot utilitzar el frigorífic ni tampoc guardar aliments a les habitacions. 

La normativa exigeix que es destini un llit a cadascun dels alberguistes allotjats a la instal·lació. Tenint en compte que són individuals, no és recomanable fer-ho. Ara bé, quedarà sota la responsabilitat del pare, mare, tutor o tutora si decideix fer-ho, malgrat tenir un llit assignat. 

No. Per motius de seguretat, el nombre de llits d'una habitació no es pot augmentar més enllà dels que estiguin establerts per la normativa. 

Sí, però només en alguns albergs. Poseu-vos en contacte amb la instal·lació per obtenir-ne informació o consulteu la seva pàgina a través de l’apartat “Albergs” d’aquest web.

No, tot i que si aboneu una petita quantitat us les podem proporcionar perquè les tingueu de lloguer. El preu oscil·la entre els 2,90 € i els 5 € aproximadament. 

Si hi ha més d’un menú a l’alberg on us allotgeu, sí que podreu escollir el menjar, tot i que cada alberg té el seu funcionament intern dins la cuina. Si teniu alguna necessitat especial o diferent pel que fa a l’alimentació, us les atendrem. Però això sí, aviseu-nos amb temps si us plau!

Alguns albergs en tenen i d’altres no. Per saber-ho del cert, poseu-vos en contacte amb la vostra instal·lació a través del seu telèfon, correu electrònic o fax per tal de consultar-ne la disponibilitat.

Sí, a la major part d'albergs

 • Hi ha diverses fonts d’informació:
  • En aquest web
  • A la Central de Reserves
  • Al mateix alberg
  • A les diferents oficines de turisme properes als albergs.