Una eina al servei de l’escola i de tots els seus alumnes

 

Conèixer els arbres dels nostres boscos, saber la història dels poblets i comarques, descobrir festes populars centenàries, saber distingir l’óssa major de l’óssa menor en un cel estrellat o aprendre com es fan els nusos de mariner son només alguns exemples d’activitats que des del programa “Una eina al servei de l’escola” us proposem a tots els actors que participeu en el món educatiu.

El programa us proposa estades i/o activitats per a tots els alumnes d’infantil, primària i secundària als diversos albergs que formen part de la xarxa de la Xanascat, tant els propis com els adherits. Aquestes estades o activitats s’allunyen de les aules de l’escola i proposen temàtiques diferents perquè els nens i nenes, joves i fins i tot mestres i altres actors aprenguin o posin en pràctica nous coneixements en un entorn diferent al del dia a dia. Els programes, treballs de síntesi, treballs de camp i projectes de recerca són molt més interessants si es fan a peu de carrer i palpant la realitat que ens envolta.

En aquest programa es fomenten valors que creiem que són importants de difondre i practicar: respectem el medi ambient, vetllem per la seguretat en totes les activitats i estades, les nostres cuines i menús es basen amb productes de proximitat, seguim un protocol d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries i tenim el distintiu AMED que ens acredita com a promotors de la dieta mediterrània i l’activitat física. Si en vols saber més, visita la pàgina de Presentació del programa.

“Una eina al servei de l’escola” és un programa plantejat perquè tothom es diverteixi i conegui noves dinàmiques mentre es gaudeix i es creix en l’aprenentatge. Ho heu de provar, val la pena.

Proposta programa activitats escolars curs 2019-2020

Podeu consultar la proposta d'activitats pel curs 2019-2020 en aquest enllaç.