Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries - Reserves escolars, grups o col·lectius

L’increment dels casos d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries que hem viscut en els darrers anys ha portat a l’aparició de noves normatives i legislacions, que tenen com a finalitat la protecció de la salut de les persones que necessiten controlar el consum de certs aliments.

En aquest sentit, a la Xanascat hem desenvolupat i implementat un protocol que permet, d’una banda, establir les mesures preventives i de seguretat bàsiques per reduir al màxim el risc de contacte amb els al·lèrgens personals de cadascú durant els àpats i, de l’altra, oferir suport dietètic i nutricional sobre la base de necessitats alimentàries especials.

Tota al·lèrgia, intolerància o necessitat alimentària especial, haurà d’estar informada a l’alberg mitjançant els documents establerts:

  • Declaració responsable. Cal que l'ompli i envii la persona responsable del grup escolar. 
  • Fitxa d'al·lèrgia. Cal que l'ompli el pare, mare tutor o tutora dels infants o joves amb al·lèrgies o intoleràncies.

El termini per lliurar la informació pertinent a l’alberg per correu electrònic és el següent:

  • 15 dies abans de l’inici de la vostra estada

Aquest protocol és aplicable a:

Al·lèrgies i intoleràncies que es consideren tipificades:

  1.  Sense llegums
  2.  Sense gluten
  3.  Sense ou
  4.  Sense peix ni marisc
  5.  Sense proteïna de llet de vaca amb vedella
  6.  Sense proteïna de llet de vaca sense vedella
  7.  Sense lactosa
  8.  Sense fruits de pela

Al·lèrgies i intoleràncies no tipificades:

  • Altres al·lèrgies/intoleràncies, malalties no contemplades com a tipificades
  • Al·lèrgies mixtes: exemple de sense ou i sense fruits de pela

Per motius mèdics, religiosos, ètics, morals, etc.

  1. Ovolactovegetarià
  2. Astringent
  3. Fàcil digestió
  4. Vegà
  5. Halal/No carn
  6. Altres