La Xanascat, una xarxa d’albergs per a tots i totes

 

A la Xanascat creiem que viatjar ajuda a les persones a arribar a una millor comprensió del món i, per tant, a desenvolupar-se i a créixer. Així, per nosaltres viatjar és més que lleure; és un dret fonamental que s’ha de motivar i incentivar.

Per això, facilitem la descoberta del territori i la cultura de Catalunya promovent un tipus de viatge local, social i sostenible. Un tipus de viatge que fem realitat de la següent manera:

  • Espais de convivència

Treballem per fer propostes als alumnes que els ajudin a interactuar i arribar a conèixer-se els uns als altres, perquè per a nosaltres viatjar també vol dir compartir vivències i coneixements, sempre en un entorn de respecte, convivència i integració.

  • Garantia de qualitat ambiental

Hem incorporat criteris de gestió ambientals pel que fa a la recollida selectiva de residus, l’ús d’energies i l’ús de l’aigua.

  • Viatjar és gaudir

Treballem per fer propostes als alumnes que els ajudin a interactuar i arribar a conèixer-se els uns als altres, perquè per a nosaltres viatjar també vol dir compartir vivències i coneixements, sempre en un entorn de respecte, convivència i integració. Ens centrem en les necessitats dels alumnes, per oferir-los experiències atractives i divertides que puguin recordar en el futur, perquè volem que s’ho passin bé tant a l’alberg com a les activitats orientades a la descoberta del territori.

  • Atenció als usuaris

Cada instal·lació disposa d’atenció personal les 24 h del dia perquè estigueu atesos en tot moment.

  • Compromís amb el territori

Construïm la nostra cartera d’activitats amb l’objectiu d’oferir experiències veritablement locals i transmetre la cultura catalana, i integrar-nos i involucrar-nos de manera activa en el dia a dia dels pobles i ciutats on som, perquè el nostre compromís social i local és rotund.

  • Reducció de la petjada ecològica

Tenim protocols i procediments a les activitats per tal de garantir la seguretat de tots els participants i assegurar l’èxit de l’estada en totes les vessants. Un camí que no s’aturarà i que es convertirà en un eix transversal i fonamental de la nostra experiència. Un exemple és la instal·lació de plaques solars i l’ús d’energia geotèrmica al nostre alberg de la Vall de Núria. Una iniciativa que ens ha ajudat a reduir el consum energètic de les instal·lacions i les emissions de CO2 generades, a més d'abaratir el cost econòmic de l'energia.

  • Seguretat

Reducció de la petjada ecològica Tenim protocols i procediments a les activitats per tal de garantir la seguretat de tots els participants i assegurar l’èxit de l’estada en totes les vessant.

  • Compromís gastronòmic

Les nostres cuines i menús estan compromesos amb la cuina catalana mitjançant els productes locals i de temporada per tal de potenciar i preservar un dels aspectes essencials i més rics del nostre país, la gastronomia.

  • Distintiu AMED

Els albergs gestionats per l’ACJ vam obtenir el distintiu que ens acredita com a promotors de la dieta mediterrània i l’activitat física.

  • Implantació del Protocol d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

​​​​​​​Disposem d’un protocol per evitar que els usuaris que pateixen al·lèrgies i intoleràncies alimentàries entrin en contacte directe amb els productes que els són perjudicials. Disposem de 12 menús diferents validats per un servei de dietistes nutricionistes que donen suport a les cuines dels albergs.