Què és "L'Estiu és Teu"?

30 anys oferint colònies i estades en el lleure educatiu

El programa "L'Estiu és teu" és una proposta de l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ) del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya que s'adreça als nois i noies de 5 a 16 anys amb l'objectiu que es diverteixin, tot aprenent, durant les vacances d'estiu als albergs de la Xarxa Jove d'Albergs de Catalunya (XANASCAT).

Les estades de l’Estiu és teu busquen garantir la igualtat d’accés i oportunitats d’aprenentatge en el lleure educatiu. Els infants i els i les joves, sens perjudici de la seva situació econòmica o social, poden accedir a l’Estiu és teu on troben activitats culturals, lúdiques i tècniques orientades al joc i a l’esbarjo i centrades en l’adquisició d’habilitats i coneixements per part de l’infant i contribuint activament en el seu desenvolupament personal i social.

Estades per aprendre, créixer i passar-s'ho bé

El període de vacances és el període ideal per què els i les joves de Catalunya aprenguin i millorin en la temàtica que més els agrada i ho facin d’una manera divertida i en un entorn diferent a l’habitual.

Conviure amb amics i amigues i amb monitors i monitores durant uns dies i, alhora, fomentar l’aprenentatge en diversos àmbits: idiomes, música, arts escèniques, cinema, fotografia, esport, natura, ciència,... la llista és llarga!

Suport a les famílies i joves

Les famílies nombroses, les monoparentals i les acollidores gaudeixen d’una reducció equivalent al 10% de l’estada.

Els i les joves titulars del Carnet Jove gaudiran d’una reducció del 5% del total de l’estada.

Accessibilitat

Sense barreres pels infants i joves amb diversitat funcional i necessitats educatives. Es treballa per oferir suport especial i/o adaptacions per facilitar als infants i joves la seva participació activa i de forma inclusiva en les estades.

El monitoratge

La mitjana de ràtios a les estades de “L’Estiu és teu!” està per sobre de l’exigit.

Es treballa amb 1 monitor o monitora per cada 8 participants, quan l’exigit és 1 monitor com a mínim per cada 10 participants.

D'aquesta manera es reforça la seguretat, els recursos educatius i la supervisió del dia a dia de les persones participants.

Els equips professionals de les estades els formen monitores i monitors i directors i directores de lleure titulats, així com professionals en l’especialitat corresponent.

Prevenció i seguretat en les activitats

Les colònies disposen d’auditoria i manual de seguretat.

Eduquem en conductes de seguretat per millorar hàbits d’autoprotecció. Passar-ho bé i no córrer riscos.

La seguretat en les activitats que es realitzen a les estades de l’Estiu és teu és un tema primordial per a la XANASCAT. És per aquest motiu que es treballa fermament en la millora continuada dels recursos i la implantació de noves mesures.

Educació emocional

En les estades es vetlla pel benestar emocional dels infants i joves participants a partir de dinàmiques i activitas transversals.

El monitoratge de les estades rep formació continuada en aquest camp.

Alimentació i nutrició

Oferim dietes especials per al·lèrgies i intoleràncies alimentàries a través del servei d’assessorament dietètic i nutricional.

Des de la Xanascat es promou l’alimentació saludable.

Albergs variats i de qualitat

12 albergs repartits per tot el territori i ubicats en indrets de gran interès natural i cultural a la costa, l'interior, la muntanya i la plana.