Qui som

T'expliquem què fem i en què creiem

L'Agència Catalana de la Joventut (ACJ) és el departament de la Generalitat de Catalunya en el qual dediquem el nostre temps a vetllar per al jovent i les famílies d'arreu de Catalunya – i de l'estranger –. Podran viatjar i gaudir de les activitats, les experiències i els avantatges que tenen al seu abast. Els nostres albergs estan repartits per diferents punts d'interès cultural; a la muntanya, a la costa i a l'interior.

El compromís social

La Xanascat és un dels grans projectes de l’ACJ i rep aquest nom perquè és la Xarxa Jove d'Albergs de Catalunya. Tenim per objectiu fomentar la convivència i relació dels joves i també de la resta d’alberguistes perquè pugueu viure i compartir experiències en una de les instal·lacions que tenim disponibles.

Des de la Xanascat fonamentem els nostres valors en el respecte, la convivència, la tolerància i el respecte pel medi ambient. A més, tenim per objectiu facilitar a tothom qui ho vulgui la descoberta de la naturalesa, la història, el panorama cultural i els moviments artístics o la gastronomia de Catalunya, entre moltíssimes coses més!

Els albergs són el nucli i camp base per descobrir l’entorn de cada alberg que forma part de la xarxa Xanascat i estan pensats per allotjar tant a persones individuals, com a famílies o a grups.

Gastronomia

Fomentem l’alimentació saludable i feta a consciència, eduquem en nutrició amb la intenció de difondre la importància que té seguir la dieta mediterrània, una de les més completes i equilibrades i que tenim la sort de tenir al nostre abast.

A més, tenim en compte qualsevol al·lèrgia o intolerància que els alberguistes pugueu tenir i per això adaptem els nostres menús a les vostres necessitats. Això sí, cal que ens ho comuniqueu abans per a poder-vos servir un plat deliciós i que pugueu menjar!

Qualitat i seguretat

Totes les instal·lacions que formen part de la Xanascat compleixen amb els requisits necessaris per a poder-vos-hi allotjar. A  més, vetllem perquè les experiències i activitats que oferim siguin divertides i, alhora, de qualitat i segures.

També, els albergs de la Xanascat estan inscrits al Registre d’Instal·lacions de Catalunya on hi participen instal·lacions que organitzen activitats per a infants i joves. I sempre duem a terme les activitats sota conductes responsables, on vetllem per la seguretat i per millorar hàbits d’autoprotecció.

Hostelling International

Formem part de la International Youth Hotel Federation (IYHF), l’organització sense ànim de lucre que té més de 4.000 instal·lacions arreu del món. És la més gran i extensa del planeta!

Pertànyer a Hostelling InternationaI és una opció que garanteix als usuaris un allotjament econòmic, segur i de qualitat, atès que els albergs d'HI han de complir unes normes específiques i, a la vegada, un compromís mediambiental i social de caràcter ecològic i amb relació a les persones amb més necessitats.

Carnet d’alberguista

La teoria diu que per allotjar-se a un alberg cal tenir el carnet d’alberguista, però des de la Xanascat volem obrir l’accés a més persones, i per això tots teniu la possibilitat d’allotjar-vos a un dels albergs de la xarxa pagant un suplement de 2 euros per nit. Si teniu el carnet d’alberguista, gaudireu d’avantatges en el preu d’algunes de les activitats de la Xanascat.