La Xanascat, pionera en el benestar animal

Des de l’any 2017, la Xanascat s’ha incorporat al programa «Amics dels animals», una iniciativa elaborada conjuntament amb la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA). I en què consisteix aquest programa? Molt senzill: normalitzar l’accés dels animals als espais públics i promoure un turisme social que vetlli per la salut física i emocional dels animals.

Amb aquests dos objectius, hem aplicat tres grans mesures, que afecten a tots els nostres albergs, a excepció de Lleida i Girona. Per començar, ja pots venir amb el teu gos a aquests albergs!* Però no només això: ara et podem garantir que totes les nostres activitats són respectuoses amb els animals, i en d’altres albergs hem incorporat menús vegans a la nostra oferta d’alimentació.

Tots els gossos són benvinguts

Per facilitar l’accés i la pernoctació de gossos, hem adequat recintes d’esbarjo d’uns 100 m2, amb arbres per fer-hi ombra i tanques d’1,5 metres d’alçada als albergs de Planoles i Cabrera de Mar.  Aquests espais es netegen i es desinfecten periòdicament, i s’hi han instal·lat papereres per a dipositar-hi els excrements. A més, els gossos podran entrar i dormir a les habitacions. Recomanem, per al confort de l’animal, portar-li un abeurador d’aigua i un llit.

Als espais que no siguin els recintes d’esbarjo, els gossos han d’anar lligats. També és obligatori que l’animal dugui xip i s’haurà d’entregar la seva documentació en arribar a l’alberg. El cost de l’estada del gos és de 4 euros al dia.

Activitats respectuoses amb els animals

En els darrers anys, hem estudiat i valorat totes les activitats que oferim en què participen animals. Així, hem arribat a la conclusió que havíem de suprimir activitats com el múixing, les visites a granges de vaques d’explotació lletera, les activitats a certes hípiques i els programes en centres d’animals salvatges que no estan adaptats a les necessitats de les espècies que hi viuen en captivitat.

Menús vegans

Finalment, una altra iniciativa animal-friendly és que a molts dels nostres albergs ara pots escollir una opció nutritiva d’aliments que no siguin d’origen animal, inclosos els ous i els productes lactis.

 

*Degut a què aquest programa encara està en fase pilot, no es permet l'accés amb gossos en programes com 'L'Estiu és teu' o 'Xanascat Escoles'. A 'Vacances en família' sí que es permet l'accés als albergs de Cabrera de Mar i Planoles.