Benvinguda família

Els albergs t'ho posen fàcil per a descobrir Catalunya en família!

A la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya creiem que viatjar és un dret i, per això, a través dels albergs que tenim distribuïts per tot el territori volem facilitar la descoberta de Catalunya a totes les famílies catalanes.

A la Xanascat oferim un turisme social i actiu, proper i accessible, local i integrador, amb un munt de programes i activitats pensats per a joves, però també per a grups escolars i famílies. Un turisme que té en compte la diversitat i, per tant, preveu tot tipus de necessitats alimentàries per al·lèrgies, intoleràncies, hàbits culturals o creences personals, així com procura facilitar l'accés a tota persona amb dificultats de mobilitat.

Si tu i la teva família teniu ganes de conèixer tots els racons de Catalunya i compartir aquests descobriments amb altres, la Xanascat és la vostra xarxa!

 

Què us trobareu al vostre alberg?

Cada família tindrà la seva habitació dotada d'un mobiliari senzill. Alguns albergs disposen d'habitacions amb bany però no es pot garantir que totes les habitacions disponibles disposin de bany a l’interior, atès que l’assignació d’habitacions s'efectua de manera automàtica segons el resultat d’un sorteig.

Als albergs de la Xanascat disposem d’espais de jocs infantils, pensats i creats perquè nenes i nens puguin desenvolupar la seva capacitat psicomotriu, jugant i fent servir la imaginació.
Són espais multijocs amb piscines de boles, balancins, jocs de construcció i molta diversió, perquè els i les més petites puguin jugar amb tota seguretat, sempre amb la supervisió de mares i pares.

Els menjadors dels albergs són col•lectius: us heu de dur el menjar a taula i deixar-ho tot tal com ho heu trobat. Ho fem així perquè parar i desparar taula resulta una activitat molt divertida per als infants i, a la vegada, una forma d’aprendre un hàbit de manera recreativa.

 

Respecte per al territori i per a totes les persones

La Xanascat potencia la qualitat, el respecte al medi ambient i la sostenibilitat en la seva acció i gestió diàries, cosa que fa que obtingui, d’una banda, el certificat Amed, que acredita els albergs com a promotors de la dieta mediterrània i l’activitat física, i, de l’altra, el Distintiu de Qualitat Ambiental, atorgat pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya a totes les instal•lacions que fan una gestió mediambiental correcta.

En la mateixa línia s’ha elaborat un protocol d’al•lèrgies i intoleràncies alimentàries i un servei d’assessorament dietètic i nutricional amb l’objectiu de donar suport al personal de cuina dels albergs mitjançant formació, supervisió i adaptació dels menús a les necessitats específiques de les persona usuàries que pateixen aquestes afeccions.