El progrés nacional i social a través de tots nosaltres

 

A l’Agència Catalana de la Joventut bolquem tots els nostres esforços per contribuir al progrés nacional i social de Catalunya.

Els albergs de la Xarxa Jove d'Albergs de Catalunya són els nostres principals punts de contacte i eines bàsiques per a fomentar i promoure el turisme, l’educació, el desenvolupament integral dels joves, l’associacionisme, el benestar social i transmetre el coneixement sobre la realitat territorial catalana.

Ens movem per valors que ajuden a construir una comunitat, on la tolerància, el respecte dels uns amb els altres i amb el medi ambient i la bona convivència en són pilars bàsics.

Oferim programes que es duen a terme als albergs perquè qui ho vulgui, descobreixi racons de Catalunya, la història que acumulen, la cultura que difonen i la natura que hi creix.

També potenciem i treballem perquè els joves siguin autosuficients oferint-los la possibilitat de fer estades de temporada per a menors amb activitats i plantejaments de caràcter lúdic i educatiu.

Volem cuidar al màxim el teixit associacionista que hi ha a Catalunya, per això proporcionem tots els mitjans que tenim a l’abast perquè totes les entitats s’enforteixin i tinguin a disposició instal·lacions, espais i activitats adequades per al seu desenvolupament.

Com dèiem, la tolerància i el respecte són valors fonamentals i bàsics per l’ACJ. Per això, realitzem programes dirigits a col·lectius d'especial atenció pública i, particularment, als infants i adolescents amb necessitats físiques o psíquiques especials i als procedents de fluxos migratoris.