Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries

L’increment dels casos d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries que hem viscut en els darrers anys ha portat a l’aparició de noves normatives i legislacions, que tenen com a finalitat la protecció de la salut de les persones que necessiten controlar el consum de certs aliments.

En aquest sentit, a la Xanascat hem desenvolupat i implementat un protocol que permet, d’una banda, establir les mesures preventives i de seguretat bàsiques per reduir al màxim el risc de contacte amb els al·lèrgens personals de cadascú durant els àpats i, de l’altra, oferir suport dietètic i nutricional sobre la base de necessitats alimentàries especials.

Tota al·lèrgia, intolerància o necessitat alimentària especial, haurà d’estar informada a l’alberg mitjançant els documents establerts (fitxa i declaració responsable) i acompanyada amb un certificat mèdic.  

Els terminis per lliurar la informació pertinent a l’alberg són els següents:

  • 5 dies abans de l’inici de la vostra estada per al·lèrgies / intoleràncies alimentaries tipificades o per motius religiosos ètics i morals.
  • 15 dies abans de l’inici de la vostra estada per al•lèrgies / intoleràncies o malalties alimentaries NO tipificades

Al·lèrgies i intoleràncies tipificades:

  1. Sense gluten
  2. Peix ni marisc
  3. Ou
  4. Lactosa
  5. Proteïna de llet de vaca amb vedella
  6. Proteïna de llet de vaca sense vedella
  7. Fruits de pela
  8. Llegums
  9. Ovolactovegetarià
  10. Astringent
  11. Fàcil digestió
  12. Vegà
  13. Halal/No carn

Al·lèrgies i intoleràncies no tipificades:

  • Altres al·lèrgies/intoleràncies, malalties no contemplades com a tipificades
  • Al·lèrgies mixtes: exemple de sense ou i sense fruits de pela