L’increment dels casos d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries que hem viscut en els darrers anys ha portat a l’aparició de noves normatives i legislacions, que tenen com a finalitat la protecció de la salut de les persones que necessiten controlar el consum de certs aliments.
En aquest sentit, a la Xanascat hem desenvolupat i implementat un protocol que permet, d’una banda, establir les mesures preventives i de seguretat bàsiques per reduir al màxim el risc de contacte amb els al·lèrgens personals de cadascú durant els àpats i, de l’altra, oferir suport dietètic i nutricional sobre la base de necessitats alimentàries especials.
Tota al·lèrgia, intolerància o necessitat alimentària especial, haurà d’estar informada a l’alberg mitjançant els documents establerts (fitxa i declaració responsable) i acompanyada amb un certificat mèdic.
Els terminis per lliurar la informació pertinent a l’alberg són els següents:
- 5 dies abans de l’inici de la vostra estada per al·lèrgies / intoleràncies alimentaries tipificades o per motius religiosos ètics i morals.
- 15 dies abans de l’inici de la vostra estada per al•lèrgies / intoleràncies o malalties alimentaries NO tipificades
Al·lèrgies i intoleràncies tipificades:
- Sense gluten
- Peix ni marisc
- Ou
- Lactosa
- Proteïna de llet de vaca amb vedella
- Proteïna de llet de vaca sense vedella
- Fruits de pela
- Llegums
- Ovolactovegetarià
- Astringent
- Fàcil digestió
- Vegà
- Halal/No carn
Al·lèrgies i intoleràncies no tipificades:
- Altres al·lèrgies/intoleràncies, malalties no contemplades com a tipificades
- Al·lèrgies mixtes: exemple de sense ou i sense fruits de pela