Apostem per la sostenibilitat als nostres albergs!

Date

Som responsables del món en que vivim i per tant treballem per tenir cura d’ell amb una actitud responsable. Com a xarxa pública assolim un compromís local, social i mediambiental rotund, amb una orientació clara de servei.

Aconseguir l’equilibri natural en el medi ambient que ens envolta i ser més sostenibles és un dels trets fonamentals que com a Xanascat ens dona un valor afegit i que des de les nostres instal·lacions volem transmetre als nostre usuaris.

La protecció i l’educació del medi ambient, és el nostre objectiu i pel qual estem treballant contínuament.

Algunes de les accions de millora que hem desenvolupat i que s’estan desenvolupant en els albergs en aquest sentit són les següents:

 • A Núria hem instal·lat un nou sistema de generació d’electricitat per mitjà d’energia fotovoltaica, amb plaques a la teulada de la cara sud de l’alberg fa que generin un total de 40.000 kWh anuals.
   
  A més a més, es va posar en funcionament un nou sistema de calefacció mitjançant l’aprofitament geotèrmic; aquest permetrà un estalvi energètic anual de 35.000 litres de gasoil i 84 tones de CO2.
   
 • A Coma-ruga hem instal·lat un Camp de captació fotovoltaica compost per 275 plaques fotovoltaiques amb una potència nominal de captació de 100Kw elèctrics.
   
 • Abans que acabi l’any està previst que a Lleida i La Molina instal·lem calderes d’alt rendiment energètic (calderes de condensació). 
   

Estimem el nostre planeta i siguem respectuosos amb el medi ambient!