Descripció

Si descartem el modern cremallera i el camí Vell -també conegut com a Sender dels Peregrins i que des de l’edat mitjana puja al santuari des de Queralbs resseguint l’engorjat que forma el riu de Núria- segurament és, el camí de la collada de Fontalba, és el més utilitzat pels viatgers, excursionistes i visitants que volen descobrir la bellesa de la Vall de Núria i de l’impressionant circ d’espadats, crestes, collades i muntanyes que l’envolten. El Puigmal, el Pic de Finestrelles, el de Núria, els pics d’Eina, Noufonts i Noucreus, o la Fossa del Gegant s’alcen com els dits d’una estranya i gegantina mà que, enfundada en un suau guant de vellut verd, sosté a la seva palma un enorme safir blau.

Fer el recorregut sortint des de l’alberg Núria Xanascat ens permet recórrer, de baixada, aquest camí que serpenteja per la falda del Puigmal i que ens permet contemplar des de les alçades i gaudir a vol d’ocell de les immillorables vistes sobre les gorges de Núria.

A mesura que ens apropem a l’alberg Planoles Xanascat i deixem enrere la Vall de Núria, les esmolades crestes es converteixen en cims més arrodonits i suaus entre els que destaca el cansat Balandrau que es repenja sobre les serres del Catllar i de la Canya. Darrera l’alberg Planoles Xanascat la serra de Montgrony amaga els misteriosos racons on la història s’ ha convertit en llegenda.

Perfil
Itinerari: ALBERG SORTIDA (NÚRIA XANASCAT) - ALBERG ARRIBADA (PLANOLES XANASCAT)
Altimetrie
Map
Map
Descàrregues
Track GPS[387.85 KB]
Pas a pas[18.51 KB]