'Vacances en família' 2020

Date

Més de 315.500 persones han gaudit d’aquestes estades en albergs de la xarxa Xanascat des de 2005

Ofereix descomptes a diferents col·lectius, que l’any passat van beneficiar a 264 famílies monoparentals i 811 nombroses

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha obert avui les preinscripcions del programa ‘Vacances en família’ per a prop de 59.800 places (unes 11.500 famílies), un 3,65% més que l’any anterior. Es tracta de la setzena edició del programa, que ofereix estades a albergs públics de Catalunya en caps de setmana i festius.

‘Vacances en família’ té l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, així com d’afavorir alhora la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants. Poden participar-hi totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys).

La iniciativa té el suport de la Direcció General de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i es desenvolupa principalment a la Xarxa jove d’albergs de Catalunya (Xanascat), en diferents èpoques de l’any, en un total de 32 equipaments.

Enguany s’incorpora al programa un nou espai: l’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), que oferirà places per a unes 70 famílies. Aquest equipament ofereix una ubicació privilegiada, a 5 minuts a peu del centre històric de la vila, on es poden visitar emblemàtiques joies arquitectòniques gòtiques i modernistes, i a tocar d’espais naturals com la Riera de Llitrà, la muntanya de Sant Pau, el paratge de les Clotes, el Camí del Vi i la presència constant del paisatge de vinyes i conreus al seu entorn.

Preinscripcions obertes fins al 10 de febrer

Les famílies interessades poden preinscriure’s a la iniciativa a través del web del programa fins al 10 de febrer a les 12 hores. Dos dies després, el 12 de febrer, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s’adjudicaran les places definitives.

 

Enguany hi ha un augment en l’oferta de places d’un 3,65% en relació amb l’any anterior, amb un total de 59.764 places per a 11.489 famílies. Des de la seva posada en marxa l’any 2005, un total de 315.518 persones corresponents a 83.085 famílies han gaudit del programa ‘Vacances en família’.

El preu general del programa és de 29,95 euros per persona i nit, aplicable a tots els torns de caps de setmana, el primer torn de la Setmana Santa, el pont de l’1 de maig, el pont de l’1 de juny i el pont de la Diada de l’11 de setembre.

Al segon torn de la Setmana Santa, a l’estiu (juliol i agost) i al pont de desembre, s’aplicarà una tarifa especial de 32,05 euros per persona i nit. Pel que fa al preu dels infants menors de 3 anys, mantenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de reducció.

Descomptes per a famílies nombroses i monoparentals

El programa ofereix descomptes a les famílies nombroses i monoparentals, que tenen un 10% de descompte en tots els serveis. En la passada edició, es van beneficiar un total de 264 famílies monoparentals i 811 nombroses. També tenen el preu reduït les famílies amb infants a càrrec que tenen dependència o discapacitat, així com les acollidores.

Per a promoure la participació de les persones grans al programa, els avis que acudeixen amb les seves famílies tenen la tarifa bonificada amb el cost de les nits gratuït, i només han d’assumir el de l’esmorzar i els àpats.

Els albergs de la Xanascat potencien la qualitat, el respecte al medi ambient i la sostenibilitat en la seva acció i gestió diàries, i son promotors de la dieta mediterrània i l’activitat física, a més de realitzar una gestió mediambiental correcta a  totes les instal·lacions.

En aquesta edició, hi haurà disponibles un total de 156 habitacions per a famílies que vagin de vacances amb gossos, als albergs de Planoles i Cabrera.