El Vacances en família 2019, ja està aquí!

Date

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) obre el dilluns 28 de gener les preinscripcions al programa “Vacances en família”, que el 2019 arriba a la seva quinzena edició.

El programa, que té el suport de la Direcció General de Famílies, està adreçat a totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys) amb l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, i afavorir alhora la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants.

La iniciativa es desenvolupa principalment a la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat) en diferents èpoques de l’any en un total de 32 albergs, un més que l’any passat. Les dues instal·lacions que s’incorporen en aquesta edició del programa són l’Alberg de La Victòria, a Alcúdia (Mallorca), i l’Alberg Les Estades, a Port Ainé (Pallars Sobirà).

La Victòria està situat al nord-est de l'illa de Mallorca, al terme municipal d'Alcúdia, en un entorn privilegiat: a 200 metres del mar i a la vora de la muntanya, en una zona declarada Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI). L’alberg mallorquí és, conjuntament amb l’alberg Pau Casals – Canigó, situat a Prada de Conflent (Catalunya Nord), la segona instal·lació ubicada en algun altre territori de parla catalana que participa al “Vacances en família”. La seva incorporació al programa ha estat fruit de la col·laboració entre l’ACJ i l’Institut Balear de la Joventut.

Per la seva part, Les Estades és un alberg idoni per a gaudir de la natura i practicar el senderisme i esports de neu, ja que està ubicat molt a prop de les pistes d'esquí de Port Ainé i Espot, i a tocar del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Les estades es complementen amb activitats i espectacles en els torns de més de dues nits, amb l’objectiu de compartir i aprendre a través del lleure. Es tracta  de propostes de descoberta de l’entorn natural i cultural, animació musical o tallers de manualitats que no representen cap cost afegit per a les famílies.

Preinscripcions obertes fins a l’11 de febrer

Les famílies interessades poden preinscriure’s a la iniciativa a través del web del programa fins el proper 11 de febrer a les 12 hores. Dos dies després, el 13 de febrer, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s’adjudicaran les places definitives.

El preu general del programa és de 28,90 euros per persona i nit, aplicable a tots els torns de caps de setmana, el primer torn de la Setmana Santa, el pont del 10 de juny i el pont de novembre. Al segon torn de la Setmana Santa, a l’estiu (juliol i agost) i al pont de desembre, s’aplicarà una tarifa especial de 30,95 euros per persona i nit. Pel que fa al preu dels infants menors de 3 anys, mantenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de reducció.

D’altra banda, les famílies nombroses i monoparentals tenen un 10% de descompte en tots els serveis.

Més informació

Fullet del “Vacances en família” 2019