Descripció

Iniciarem el nostre recorregut a l’alberg In&out situat al cor de la Serra de Collserola, un indret natural de gran bellesa malgrat la proximitat de  zones densament poblades com la ciutat de Barcelona i Sant Cugat. Aquest itinerari ens permetrà descobrir-hi    racons ocults i desconeguts que en temps passats tingueren un important paper històric.

Un clar exemple el trobem tot just iniciar l’itinerari amb la presa de Vallvidrera i la mina Grott. La presa va ser inaugurada l’any 1864 amb l’objectiu de garantir l’abastament d’aigua al municipi de Sarrià. Aquesta obra de l’arquitecte Elies Regent va ser considerada com una joia de l’enginyeria hidràulica del segle XIX i és considerada un exemple excepcional de presa d’arc de gravetat construïda amb maons. Per fer arribar l’aigua a Sarrià es construí un túnel on aribaren a circular més de 400.000 litres diaris. Dins el túnel es construí, a principis del segle XX, una via per on passava un trenet destinat a traslladar els barcelonins que anaven a gaudir de la natura a les valls de Collserola. Era el “Mina Grott”, un vagó elèctric amb capacitat per a 36 passatgers i dues llums d’acetilé. El túnel estava il·luminat amb bombetes de colors. Tal fou l’èxit del “Mina Grott” que vora el pantà es construí un parc d’atraccions, el “Lake Valley”.

Posteriorment en la nostra excursió recorrerem el Passeig de les Aigües que ens mostrarà, a vista d’ocell, la ciutat de Barcelona i a la llunyania bona part de la costa del Maresme i de la Serralada Litoral. De forma suau i planera, gaudint d’unes espectaculars panoràmiques recorrerem aquest passeig fins arribar al Pla de les Maduixeres, situat als peus del cim del Tibidabo. Des d’allà iniciarem el nostre descens cap a l’alberg Barcelona Xanascat.

Perfil
Itinerari: ALBERG SORTIDA (IN-OUT) - ALBERG ARRIBADA (Barcelona Xanascat)
Altimetrie
Mapa
Map
Descàrregues
Track GPS[63.46 KB]
Pas a pas[18.07 KB]