La Festa Major tindrà lloc del 28 de juliol al 2 d’agost, amb una programació adaptada a les restriccions actuals però que recuperarà la programació habitual

La regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, ha presentat el cartell de la Festa Major 2021. Una obra que ret homenatge a l’il·lustrador espluguí Miquel Bultó i Just, que traspassà el juliol de 2020. 

Una composició que parteix dels originals de l’il·lustrador local i que el dissenyador espluguí Fèlix Torre ha maquetat en una proposta visual i festiva per bastir el cartell de la Festa Major 2021. Aquesta serà la imatge que il·lustrarà el cartell i programa ,que comptarà amb actes adaptats a la situació actual però que recuperarà la programació habitual. Els actes i novetats es presentaran a principis de juliol, en un programa que recuperarà el format paper.

Homenatge a l’il·lustrador local Miquel Bultó i Just

Miquel Bultó i Just va ser un dibuixant de còmic que va néixer el 3 de juliol de 1942 a l’Espluga de Francolí. Aquest convilatà va descobrir el món del còmic i les seves aptituds per al dibuix quan va marxar a l’àrea metropolitana de Barcelona a treballar de cambrer durant el final del franquisme. Allà va conèixer a Joan Boix, un dels dibuixants més destacats del moment i que ja treballava per a diverses editorials espanyoles i europees. Al cap de pocs mesos de començar a formar-se a l’StudioBoix de Badalona ja va rebre encàrrecs professionals.

Miquel Bultó i Just, va crear desenes d’obres, avui encara pendents de classificació i estudi, que formen part de l’arxiu personal que van rebre els hereus. Entre les quals es troben els originals de dos programes de Festa Major de l’Espluga de Francolí, il·lustrats pel mateix autor els anys 1985 i 1997.

Després del seu traspàs l’any 2020, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí vol reconèixer la seva trajectòria, amb una adaptació de la iconografia més festiva i popular de l’il·lustrador. El programa de Festa Major 2021 esdevé un homenatge al convilatà i il·lustrador local.