Presentació

Conseller Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Gaudim de les vacances, famílies!

Enguany, després dels temps convulsos que hem viscut com a societat a causa de la COVID 19, tenim més ganes que mai de presentar-vos la guia de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat) on hi trobareu tots els equipaments del país on les famílies podran gaudir d’uns dies de descans i oci.

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (DTASF), l’Agència Catalana de la Joventut i els albergs de la Xanascat hem seguit treballant intensament per, tan bon punt fos possible, posar a disposició els nostres centres perquè les famílies trobin espais segurs i acollidors on descansar.  

Són espais pensats per al lleure i la convivència que permeten reforçar vincles entre els membres de les unitats familiars que s’hi hostatgen. Alhora, les diverses activitats que s’organitzen en plena natura ajuden a prendre consciència de la importància de protegir el medi ambient proper. Per altra banda, és una aposta clara pel turisme social ja que, des del DTASF considerem que viatjar ha de ser un dret al qual tothom hi ha de tenir accés. Aquests són, en definitiva, els objectius que persegueix el programa ‘’Vacances en Família’’, el qual ofereix des de fa anys equipaments d’oci públics de qualitat a preus assequibles per a joves, escolars, membres d’associacions o col·lectius i famílies diverses.

Des del Govern treballem, doncs, per acompanyar a les famílies del país i oferir-los recursos i serveis perquè, sobretot les més vulnerables, tinguin la oportunitat de passar unes dies de descans i diversió en plena natura. Viatjar i aprendre en família és un dret bàsic que cal promoure per, així, educar en valors cooperatius i de tolerància que ens permetin teixir relacions familiars basades en el respecte mutu que siguin la base d’una societat del benestar futura. 

 

Gaudiu les vacances en família!

 

Chakir El Homrani Lesfar Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies