Presentació

Conseller Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Us presentem la guia que edita la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (XANASCAT), que vol informar de tots els equipaments del país on les famílies poden gaudir d’uns dies de vacances i d’oci fantàstics.

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Agència Catalana de la Joventut i els albergs de la XANASCAT volem facilitar el lleure familiar amb espais  de trobada per a les famílies, perquè reforcin els vincles entre els seus membres i l’entorn. Són, doncs, espais  per a la convivència i la fraternitat.

D’aquesta manera, també potenciem el turisme social, perquè entenem que viatjar és un dret al qual tothom ha de tenir accés. Així, posem a disposició de la ciutadania equipaments públics de qualitat a preus assequibles que volen oferir espais d’oci per a joves, escolars, membres d’associacions o col·lectius i famílies diverses.

Alhora, el programa “Vacances en família” ens permet descobrir el país perquè el coneguem i l’estimem. L’oportunitat que la XANASCAT ens dona de gaudir dels paisatges i de la natura de casa nostra i de participar en les activitats que ens ofereix, contribueix a conscienciar les famílies sobre la cura i la protecció del medi ambient, tan necessàries actualment. Gaudiu les vacances en família!

 

Chakir El Homrani Lesfar 
Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies