L'estiu és teu 2022

Date

Les colònies de la Generalitat “L’estiu és teu!” obren les inscripcions a 4.123 places per fer activitats en 14 albergs de joventut.

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) obre a les 12 hores d’aquest migdia les inscripcions a la 28a edició de “L’estiu és teu!", un procés que es podrà fer pel sistema de reserva directa de places a través de l’oferta del portal virtual.

Amb el reclam “Estiu per sempre. Les colònies com sempre han estat”, les colònies de la Generalitat són un programa de lleure educatiu adreçat a infants i adolescents de 5 a 16 anys. A través d’una àmplia oferta d’activitats, s’ofereixen estades de fins a deu dies en 14 albergs de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat): Banyoles, Cabrera de Mar, Canyamars, Coma-ruga, Deltebre, La Molina, l’Escala, L’Espluga de Francolí, Móra la Nova, Núria, Planoles, Tremp, la Vall d’en Bas i Vic.

Les catorze tipologies d’estades a escollir són: música (4 estils, 25 instruments a triar i un torn en anglès), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (bàsquet, handbol o poliesportives), multiesportives (31 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, ciència i enginy, circ, cinema, excursionisme, dansa i emocions, fotografia i imatge, art i creativitat i natura.

D’aquesta oferta, les novetats d’aquesta edició 2022 són les estades d’art i creativitat a l’alberg de Planoles, en les quals s’ensenyarà a expressar les emocions a través del dibuix, la pintura o l’escultura; les colònies de fotografia i imatge a Móra la Nova, on nois i noies aprendran a editar fotos i vídeos; les estades de ciència i enginy a Cabrera de Mar, on es faran experiments, robòtica i programació; les estades de natura a Canyamars, en les quals es coneixerà la geologia, la fauna i la flora de l’entorn; i les estades poliesportives, on es faran tastos d’esports convencionals -com l’hoquei i el judo- però també d’esports minoritaris d’arreu del món i per a persones amb diversitat funcional.

D’altra banda, "L'estiu és teu!" també beneficia les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores, les quals continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades. Aquests ajuts van beneficiar 493 participants en l’edició passada (388 nombroses, 88 monoparentals i 17 acollidores), i un total de 15.547 des de la implantació d’aquesta mesura el 2008.

Finalment, un total de 130 titulars del Carnet Jove també van gaudir de “L’estiu és teu!” de l’edició passada amb una reducció sobre el preu de l’estada del 5%.