L’Alberg de la Vall d’en Bas serà gestionat de forma directa per l’ACJ

Date

El 2020 la gestió de la concessió de l’equipament municipal anirà a càrrec de l’Agència Catalana de la Joventut.

El dia 1 de març entrava en vigor la disposició temporal de l’alberg de La Vall d’en Bas a l’Agència Catalana de la Joventut, entitat pública adscrita al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que gestiona la  Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (XANASCAT). En l’actualitat, l’equipament  formava part de la xarxa d’albergs però la titularitat era municipal i ja feia temps que es treballava amb la possibilitat d’una gestió directa per tal d’impulsar l’alberg i que, al llarg d’aquest 2020, es farà realitat una vegada s’aprovi el conveni regulador que concedirà la gestió de la concessió d’aquest equipament municipal a la Generalitat.

Tal com apuntava l’alcalde del municipi, Lluís Amat, aquest fet suposarà alliberar l’ajuntament de les despeses que es generen derivades del seu manteniment i, també facilitarà que els encarregats de la nova gestió hi facin aquelles inversions que puguin suposar una millora de l’equipament. Precisament en aquest sentit, optimitzar l’alberg per part de la xarxa més important del país, el Xanascat, suposarà obrir-la a més escoles, més famílies i més agents, potenciant els espais de la Vall i dinamitzant-ne l’economia. Amat ha volgut recordar la important funció social de l’alberg que amb la nova gestió continuarà perquè, tal com ha explicat Cesc Poch, director general de l’Agència Catalana de la Joventut “L’ampliació de la xarxa pública d’albergs amb un nou equipament és una molt bona notícia pel foment del turisme Social i garanteix l’ampliació i dinamització dels programes socials que desenvolupa la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya dirigit a escolars, joves, famílies i col·lectius d’especial atenció pública”.

Actualment l’alberg de la Vall d’en Bas compta amb 55 places, repartides en 13 habitacions, pensat per a tot tipus de públic, des de famílies a equips i grups esportius i es troba ubicat en un entorn natural privilegiat.