L'Estiu és teu 2024

Date

'L'estiu és teu’ obre les inscripcions de la 30a edició

Joventut ofereix per aquest estiu fins a 3.100 places de colònies als albergs de la Xanascat per a infants i joves de 5 a 16 anys

 

Les colònies de ‘L’estiu és teu’ obren aquest matí les inscripcions de l’edició número 30 de la seva història, després del seu inici el 1995. Des de llavors, un total de 160.892 joves i infants han participat en aquesta proposta de lleure educatiu impulsada per l’Agència Catalana de la Joventut i que té lloc cada estiu albergs de la Xanascat.

En aquesta edició, l’oferta abasta fins a 12 tipologies d’estades que es faran en un total de 13 albergs de la xarxa pública.

En total, el programa de lleure educatiu ofereix per aquest estiu 2024 fins a 3.100 places adreçades a infants i joves de 5 a 16 anys. Uns participants que estaran al càrrec de més de 500 monitors/es i que es repartiran en 84 torns al llarg dels mesos de juliol, agost i setembre.

Entre la diversitat de l’oferta s’hi inclouen les següents tipologies de colònies: música (quatre estils i un torn en anglès), temàtiques amb idiomes (sis estils en anglès, francès o alemany), esportives (bàsquet, futbol i handbol), multiesportives (31 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, ciència i enginy, cinema, excursionisme, dansa i emocions, fotografia i imatge, art i creativitat i natura.

En l’àmbit de novetats, aquesta edició 2024 amplia de dos a cinc l’oferta de tipologies per a infants de 5 a 7 anys. Així, els participants més menuts podran gaudir d’estades d’idiomes, música, art i creativitat, dansa i natura.

Pel que fa a la durada de les estades, a partir d’aquesta nova edició s’oferiran torns des de set dies i sis nits fins a 10 dies i nou nits, segons la tipologia escollida.

En relació a la distribució territorial, Girona és la demarcació on més places s’ofereixen pel 2024 amb un total de 1.360, seguida del Camp de Tarragona (845), les Terres de l’Ebre (500) i Barcelona (395).

 

60 places per a catalans/es residents a l’estranger

“L’estiu és teu” també ha reservat per aquesta edició 2024 fins a tres torns per a nois i noies catalans/es de 8 a 16 anys que resideixen a l’estranger. En concret, es tracta 20 places per a cada torn en estades que combinen esports i idiomes als albergs de L’Escala (al juliol) i La Molina (entre el juliol i l’agost).

En aquestes colònies —en les quals la llengua vehicular és el català— es pretén que els participants combinin les activitats fisicoesportives amb l’aprenentatge de la llengua catalana. En aquest sentit, a més de participar en excursions, jocs o esports d’aventura (com ara escalada, BTT, descens en bot o tir amb arc), els nois i noies faran tres hores de català al dia en tallers pràctics i lúdics.

 

Beques per a unes colònies més inclusives

L’objectiu de Joventut és que ‘L’estiu és teu!’ continuïn sent unes colònies inclusives i que garanteixin la igualtat d’oportunitats a l’hora de gaudir del lleure educatiu. Per això, l’ACJ destina beques i ajuts tant per a famílies vulnerables com per a famílies amb fills i filles amb dependència o discapacitat.

Per tal de garantir que els infants i adolescents de famílies vulnerables i amb risc d’exclusió social tinguin l’estada becada, Joventut hi destina un total de 550.000 euros aquest 2024. Les inscripcions per a optar a aquestes beques es vehiculen a través dels Serveis Bàsics d’Atenció Social. Es tracta d’uns ajuts que han beneficiat un total de 9.307 participants des de l’establiment d’aquesta mesura el 2014.

Pel que fa als participants amb dependència o discapacitat reconeguda, les beques del programa garanteixen que disposin de monitors i monitores en exclusiva per tal de poder participar de les diferents activitats. Gràcies a l’aportació de  646.613 €  acumulada des del 2013, un total de 1.100 infants i adolescents amb aquesta circumstància han pogut participar al programa amb l’ajut de fins a 774 persones de suport.

D’altra banda, "L'estiu és teu" també beneficia les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores, les quals continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades. Aquests ajuts van beneficiar 413 participants en l’edició passada (327 nombroses, 68 monoparentals i 15 acollidores), i un total de 16.676 des de la implantació d’aquesta mesura el 2008.

Finalment, un total de 153 titulars del Carnet Jove també van gaudir de “L’estiu és teu!” de l’edició passada amb una reducció sobre el preu de l’estada del 5%.

 

Educació emocional

Amb l’objectiu d’identificar moments i situacions que poden afectar emocionalment els infants i adolescents participants al programa, els equips de monitoratge i responsables de "L'estiu és teu" 2024 reben formació sobre educació emocional. Així mateix, aquesta eina els dota de  recursos i estratègies per treballar aquest aspecte i  enfortir les seves competències emocionals.

 

 

2 d’abril de 2024