Les festes de l’arròs de Deltebre van néixer l’any 2001 amb les ganes de fer saber al món quines feines i tasques es porten a terme durant el cicle de cultiu de l’arròs, seguint les pautes que ens han deixat els nostres avantpassats: plantar, segar... i també una sèrie de tradicions de caràcter més lúdic.

Tot arrenca amb una demostració en què els pagesos del Delta entren a l’arrossar i ensenyen com es feien les tasques antigament. Com que el món del cultiu demana temps, els mesos clau per a participar en aquesta activitat són juny i setembre. I per què? Doncs perquè el 2n diumenge de juny tothom qui ho vulgui pot entrar a l’arrossar a plantar, i el 3r diumenge de setembre qui tingui curiositat pot participar en la sega de l’arròs! Una experiència molt bonica, inoblidable!

Quan la feina ja està acabada, comença la part més lúdica. Organitzem un dinar popular en què sona música tradicional de les Terres de l’Ebre, fem la jota ballada, organitzem jocs i també celebrem un concurs de cant de jota improvisada.

I tot això per a reviure i compartir una part de la història del Delta amb els qui som d’allà i els qui ens visiteu!