Fa més de 30 anys que el poble de Montblanc, per uns dies, torna a l’època medieval. Concretament, ho fa els dos caps de setmana que volten la Diada de Sant Jordi, el 23 d’abril.

Les torres de les muralles del segle XIV, els carrers de la vila Ducal, els establiments i els propis habitants ens vestim d’època per reviure l’Edat Mitjana. Els bars i restaurants es converteixen en tavernes on s’hi poden menjar plats típics medievals i per tot arreu hi ha productes de l’època per menjar, olorar o adquirir.

Aquest esdeveniment s’organitza des de l’Associació Medieval de Montblanc i està pensat per a petits i grans amb un programa d’actes molt complet i divers. Què en destaquem?

  • La representació de la Llegenda de Sant Jordi. Un espectacle de llum, música i color, on es projecta un mapatge sobre les muralles.
  • El mercat medieval. Aplega més d’un centenar de parades de productes exclusivament artesans.
  • Dracum Nocte. Un espectacle on hi intervenen els quatre elements. Més d’un centenar d’actors donen vida a les bruixes, les barjaules i devots del diable.

Entrega de la rosa. Té lloc el 23 d'abril, tots els nobles de la vila Ducal assisteixen a l’acte on Sant Jordi lliura una rosa a la princesa.