La Festa Major de Gràcia és la festivitat més important de la Vila de Gràcia. Se celebra a partir del 15 d’agost i dura una setmana.

És una festa amb molt renom, sobretot perquè els veïns guarneixen els carrers amb tot tipus de temàtiques i el carrer més original guanya un premi per votació. Però també perquè s’hi organitzen activitats durant tots els dies per a públics de totes les edats.

A més, a banda del tradicional concurs de guarnició de carrers, que dona força premis, també hi ha concursos més recents de guarnició de balcons i de portals.

Durant els dies de la festa, centenars de milers de persones es traslladen fins al barri per a visitar-lo. Persones que venen d’arreu del món! El bon ambient, l’alegria, la diversitat, la diversió i la rauxa durant les nits d’estiu fan que sigui una de les festes més estimades pels barcelonins i més admirades pels visitants.

Les Festes de Gràcia són una de les festes més populars de la ciutat, i la proposta perfecta per passar-ho bé durant l’agost a la Ciutat Comtal.